tirsdag 5. juli 2011

The important things in life...

Som jeg har gjort og kommer til å fortsette å gjøre på denne bloggen er fokuset her på relativt uviktige ting, sett i det store bildet. Fotball, marketing, design, bøker, film osv. Ting som opptar livene våre, men som ikke er essensielle for oss. Vi beveger oss i den øverste delen av Maslows behovspyramide.

Jeg setter av 10 % av det jeg tjener til bistand, eller veldedighet eller hva du måtte kalle det. Det høres mye ut, men er et overraskende lite offer. Men jeg tar meg selv i å ikke bry meg så mye utover dette, og nylig var jeg inne i nettbanken min og så at dette beløpet hadde steget, men hva skal jeg gi til? Hvilke formål gjør noe som monner? Hva gir du til?

I want to make an impact!

Jeg ber nå om at du forteller meg hva du mener vil gjøre verden til et bedre sted og hvordan vi kan gjøre noe med det, med grunntanken alle monner drar. Hva gir du til?

Jeg lover videre å gi 1000kr til 5 foreslåtte bidrag i kommentarfeltet og gir dere ut Juli til å komme med forslag. Hjelp meg å hjelpe!

6 kommentarer:

 1. Ikke vanskelig å forslå at du skal gi en gave til KambodsjaLive :-)
  http://www.kambodsjalive.no/
  Veldig lite penger til administrasjon. Nærmest live-sending fra resultatene ;-)

  SvarSlett
 2. Jeg gir til UNICEF, WFP og NOAH -for dyrs rettigheter. Håper du vil gi til en av dem, kanskje spesielt UNICEF vil jeg anbefale for der vet jeg pengene virkelig gjør nytte for seg for dem barna i verden som trenger det mest!

  SvarSlett
 3. Hei, Andreas! Så veldig bra at du gir bort såpass mye av det du tjener! Jeg både jobber i og gir til Misjonsalliansen og støtter Johannes sitt forslag. Gir du til KambodsjaLive, gir du verdifull støtte til menneskene på landsbygda som er ekstremt fattige. Vannprosjekter, grønnsakshager for barna så de i alle fall får mat på skolen, Ku-banker (!) og fiskedammer til familier så de er sikret mat er blant de tiltakene du støtter gjennom KambodsjaLive og Misjonsalliansen.
  Det alle bør vite, som du også skriver over, er at alle monner drar! Vi ser det så tydelig. Små og store bidrag blir til sammen livsviktige muligheter for dem som virkelig trenger det. Takk for at du gir! Hilsen Silje i Misjonsalliansen

  SvarSlett
 4. I Himalaya, f.ex. på det tibetanske platå blir nomader og urbefolkning forskt tvangsflyttet til byer. Dette vil gå ut over dem og deres virke med Yak-okser, men også påvirke klimaet i et område som gir drikkevann til 1/3 av verdens befolkning (drøyt 2 milliarder!). HimalPartner jobber for å hjelpe dem i deres kamp mot stormakten.
  Hilsen pappa

  SvarSlett
 5. Så langt gode forslag og jeg liker engasjementet som kommer. Vil oppfordre til å også legge inn informasjon om hvordan jeg skal gi og hvordan andre kan gi.

  SvarSlett
 6. Jeg vil oppfordre deg til å gi til NHEs prosjekter i Aserbajdsjan gjennom Manat. Dette er et land jeg vet både du og Eline er glade i og som dere har besøkt.
  Prosjektene du da vil støtter blant annet barnehjem, arbeid med å få barna tilbake til foreldrene, flere landbruksprosjekter og mikrokreditt. I tillegg er det også en del kulturprosjekter samt flere prosjekter innen lederutdanning.

  For å lese mer kan du gå inn på http://manat.no

  Ønsker du å støtte  arbeidet i Aserbajdsjan kan du sette inn penger på konto: 1503.02.13537 og merke betalingen med “Manat” eller “Aserbajdsjan”.

  Du kan også støtte prosjektene om du klikker via lenkene til nettbutikker som du finner på siden “Netthandel med god samvittighet“. Ta en titt. Kanskje favorittbutikken din er der: http://www.manat.no/stott-oss/netthandel-med-god-samvittighet/

  SvarSlett