onsdag 7. september 2011

Himalaya - The important things in life del 2 av 5

Det lot vente på seg, men prosjektet ”The important things in life” forsetter. I del to av prosjektet beveger vi oss et lite hakk hjemover mot Norge, fra Kambodsja til verdens tak. Himalaya!
Himalaya er kanskje litt diffust, men i del to av prosjektet har jeg sett meg nødt til å dele 1000-lappen i to. Jeg har til og med slengt på noen kronestykker. Fra Bergen ble jeg nemlig oppfordret til å støtte ”Tepper til Nepal” aksjonen. Aksjonen har en egen blogg, og går i korte trekk ut på at kvinner (og kanskje noen menn) i Norge strikker ulltepper som sendes til de som behøver det i relativt kjølige Nepal. Jeg kan ikke strikke, men det koster altså penger å sende disse teppene. 507 kr per pakke for å være nøyaktig.
Jeg har valgt å finansiere en forsendelse med 507 kr. Så kanskje jeg kan spre varme også på andre måter enn i overført betydning.
Men da er det penger igjen av tusenlappen, og jeg er ikke kjipere enn at jeg runder den opp til en femhundrelapp. HimalPartner er en organisasjon som jobber på tvers av landegrensene i Himalaya med misjon og bistand. For tiden jobber organisasjonen med nomader og urbefolkning på det tibetanske platå som blir tvangsflyttet til byer. Ikke bare er dette problematisk i forhold til menneskerettigheter, men det er en trussel mot unike kulturer og næringer, og ikke minst mot miljøet. Fra det tibetanske nivå springer mange av verdens viktigste elver ut, men urbanisering har gjort forurensing av disse til en reell trussel og området er også et av de få stedene i verden hvor det fortsatt drives kvikksølv-gruver.
Så da er kanskje 500 kr litt lite. Men i dette tilfellet er det vel ekstra treffende å si: mange bekker små.. osv. Og det behøver ikke å bli med den femhundrelappen, verken fra meg eller deg. 

NepalTepper:
Kontonummer: 3412 30 02956 (betaling må markeres)

HimalParner:
Kontonummer: 3000 15 47107